top of page
KAISU KAPLIN
Valokuvaaja, kuvataiteilija, kirjoittaja, yrittäjä
Photographer, visual artist, writer, e
ntrepreneur

kaisu @ kaisukaplin.com
+358 40 5569 069
33E8519F-5314-4A9D-85CD-83BA5B23C9B7.jpe
HUOM!
Sukunimeni on vaihtunut (ent. Jouppi).
HETKIEN TALTIOIJA

Työskentelen ammattivalokuvaajana, kuvataiteilijana, kirjoittajana, kouluttajana ja sisällöntuottajana yrityksessäni. Valokuvaajana minulle on kertynyt alalta monipuolisesti kokemusta, vahva näkemys vaikuttavasta valokuvauksesta, sekä taito vangita oikeat hetket.


Asiakkaitani ovat muun muassa Suomen suurimmat lehtitalot (A-lehdet, Sanoma Magazines, Otavamedia, Aller Media), eri alojen yritykset ja järjestöt (Pfizer, Kesko, Kämp, Radisson, Share Catering, Finnish Design Shop, Muistiliitto, World Vision, Uhana Design, Mielenterveysomaisten keskusliitto), viestintätoimistot, yhden hengen yritykset sekä yksityiset henkilöt.

 

Olen luova esteetikko ja visuaalisen silmäni avulla tallennan kaiken potreteista reportaaseihin, ruoasta matkailuun ja tuotteista interiööreihin. Kuvan ja tekstin liitto inspiroi minua.

Minut voi pyytää paikalle taltioimaan yhden henkilökuvan tai vaikka kuvamaan ja kirjoittamaan kokonaisen kirjan. Kehitän mielelläni yritysten brändikuvaa ja tuotan kuvapaketteja, sekä kokonaisia kuvapankkeja.

Toimin pääasiassa Etelä-Suomessa, mutta matkustan mielelläni hyvien tarinoiden perässä pidemmällekin.

KUVATAITEILIJUUS

Olen itseoppinut kuvataiteilija, joka on hakenut kolmekymppisenä kivijalan taidoilleen Pekka Halosen akatemiasta ja suorittanut keväällä 2024 kuvallisen ilmaisun perustutkinnon.

Maalaten, piirtäen ja savea muotoillen koen jakavani luovuutta, jota en valokuvaamalla kykene purkamaan. Viihdyn abstraktien muotojen lisäksi myös realististen töiden parissa ja savesta syntyy myös käyttötavaraa. Sekoitan mielelläni tekniikoita, käytän värejä taidolla ja lasitteissa kokeilen outoja yhdistelmiä.

Työskentelen maalaustaiteessa pääasiassa temperalla, akryyleillä, öljyllä ja akvarelleilla. Teoksissani leikittelen huumorissa ja toisinaan sukellan melankolian maailmaan. 

Minulta on mahdollista tilata töitä omien toiveiden mukaan ja lähden mielelläni mukaan projekteihin. Teossarja julkisiin tiloihin, keraamisia veistoksia toimitilan aulaan?

Matkassani kulkevat myös omat pitkäaikaiset projektini. Kuvasarjat nuorten naisten masennuksesta ja leskien yksinäisyydestä, kertovat rankoista aiheista herkillä kuvilla. Kuvasarjoja suunnitellessani ja työstäessäni menen aina aihe edellä.

Projektini ovat olleet esillä näyttelyissä, sekä saaneet näkyvyyttä mediassa. Viimeisimmässä kuvasarjassani taltioin kohtukuoleman kokeneita. Kuvat voittivat Vuoden Lehtikuvat 2013 -kilpailussa Vuoden kuvaessee -tittelin ja kutsuttiin osaksi Next Generation – young eyes of photojournalism -näyttelyä vuonna 2015. 

 

Kohtukuolemalle kasvot antava valokuvakirja Tyhjä syli (No Tofu Publishing) ilmestyi syyskuussa 2015.  

KOSKETTAVAT KUVAT KERTOVAT TARINAA

KAPLIN CREATIVE OY

(ent. Kaisu Jouppi Oy)
Y-tunnus 2541495-5
kaisu @ kaisukaplin.com 
+358 405569069
bottom of page